ГоловнаПолітика

Нардепи розблокували підписання законопроєкту про банки

Вони не підтримали проєкти постанов про скасування голосування.

Нардепи розблокували підписання законопроєкту про банки
Фото: facebook/Дмитро Разумков

Верховна Рада розблокувала підписання законопроєкту про деякі питання функціонування банківської системи (№ 2571-д), який також відомий як "антиколомойський".

Нардепи розглядали дві постанови про скасування результатів голосування за цей законопроєкт, внесені позафракційним нардепом Антоном Поляковим і представником фракції "Слуга народу" Олександром Дубінським. За обидва документи не набралося достатньої кількості голосів.

Після розгляду постанов законопроєкт може підписати спікер парламенту Дмитро Разумков, а потім – президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 13 травня Рада проголосувала за прийняття так званого “антиколомойського” законопроєкту. Перед голосуванням до парламенту прийшов Зеленський, закликаючи нардепів підтримати документ.

30 квітня Верховна Рада схвалила спеціальну процедуру для розгляду законопроєкту № 2571-д про заборону повернення неплатоспроможних банків колишнім власникам, прийняття якого є однією з умов надання Україні кредиту МВФ.

До закону подали більш як 16 тис. поправок. Якщо депутати зважилися б увійти в їх розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на місяці, і робота парламенту була б заблокована.

Також Рада зареєструвала чотири проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це й заблокувало підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим.

24 квітня Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту.

26 квітня Комітет Ради закінчив розгляд 16 тис. правок. У скороченому вигляді їх залишилося приблизно 240.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram