ГоловнаПолітика

Гордон заявив, що інтерв'ю з Поклонською і Гіркіним були записані "в співдружності з українськими спецслужбами"

Він зажадав вибачень від тих, хто звинувачував його в підіграванні проросійським силам.

Гордон заявив, що інтерв'ю з Поклонською і Гіркіним були записані "в співдружності з українськими спецслужбами"
Фото: пресс-служба президента

Дмитро Гордон виступив із заявою у зв'язку з реакцією громадськості на його інтерв'ю з колишнім "прокурором" окупованого Криму Наталією Поклонською і колишнім ватажком російських бойовиків на Донбасі Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

Журналіст стверджує, що інтерв'ю було записано "в співдружності з українськими спецслужбами".

Гордон назвав "недалекоглядними, неосвіченими, нерозуміючими" тих, хто "поспішив затаврувати" його "ганьбою".

"Тільки що на моєму YouTube-канале закінчилася трансляція інтерв'ю з терористом Гіркіним. У багатьох людей виникло нерозуміння, чому Дмитро Гордон, який відомий своєю українською позицією, бере інтерв'ю у Наталії Поклонської і Ігоря Гіркіна. Багато недалекоглядних, неосвічених, нерозуміючих людей поспішили затаврувати мене ганьбою. Зараз під моїм офісом триває акція непізнаних об'єктів, які протестують проти так званого протягування в українське суспільне і журналістський простір сепаратистів і терористів. Тепер для розуміючих і для розумних говорю офіційно: інтерв'ю з Поклонською і Гіркіним були зроблені мною в співдружності з українськими спецслужбами", - заявив він.

Журналіст підкреслив, що до цього моменту "ніхто в Україні не опитував ні Поклонської, ні Гіркіна щодо зради і злочинів, які були скоєні з їх участю на території України".

"Сьогодні флешки з матеріалами з цих інтерв'ю в Гаазі, і ці свідчення стануть одними з основних свідчень на процесі в Гаазі у справі про анексію Криму і розв'язування кривавої бійні на Донбасі. Тільки що перший заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов опублікував від імені Генеральної прокуратури подяку мені за допомогу Україні в розслідуванні гучних справ", - сказав Гордон.

Він також зажадав вибачень від тих, хто звинувачував його в підіграванні проросійським силам.

"Я офіційно заявляю: всім, хто писав, що я розганяю "зраду"; всім, хто закликав мене вбити, розіп'яти і спалити, буде соромно. Я офіційно звертаюся до тих хлопців, які прийшли під мій офіс і розмалювали асфальт, вивіски: у вас є час до ранку, щоб все стерти і виправити. Я розумію, що ви були в невіданні, розумію, що після моєї заяви ви зміните свою думку, але це не давало вам ніякого морального права так поводитися. Ми задокументували всіх, хто брав участь у незаконних акціях... Тому я ще раз повторюю: все, що ви наробили, потрібно прибрати до 9-ї ранку. Відповідальність - на кожному з вас", - сказав Гордон.

Він звернувся до державних органів України з проханням "якомога швидше й активніше документувати факти російської агресії в Криму і на Донбасі", щоб "гаазький процес завершився для України перемогою".

Раніше в Офісі генерального прокурора інтерв'ю Гордона з Поклонською і Гіркіним назвали "цінною інформацією", яку буде залучено до кримінальних проваджень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram