ГоловнаПолітика

Соціологи з'ясували, кого українці вважають найкращим президентом за час незалежності

Першим став Кучма, останнім - Ющенко.

Соціологи з'ясували, кого українці вважають найкращим президентом за час незалежності
Фото: president.gov.ua

Українські соціологи з'ясували, кого жителі країни вважають найкращим з президентів. Перше місце зайняв другий президент Леонід Кучма з 20% голосів. За ним іде шостий президент Володимир Зеленський (16%).

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", який проводили 12-13 травня.

Респондентів запитали, кого з усіх президентів України за часи її незалежності вони вважають найкращим.

20% назвали найкращим Кучму. 16% відповіли, що найкращим президентом є Володимир Зеленський, 13% вважають, що найкращим був Леонід Кравчук, 12% - Петро Порошенко, 9% - Віктор Янукович і тільки 6% - Віктор Ющенко. Водночас 14% відповіли, що жоден із них не був найкращим, ще 10% - не змогли відповісти.

Кучму і Януковича частіше вибирали жителі південно-східних областей, Порошенка - жителі західно-центральних регіонів. Зеленського частіше вибирали молоді опитані, а Кравчука - старші.

Відносно частіше як епоху розвитку в Україні опитані охарактеризували часи правління президентів Кучми і Зеленського. Як застій - роки правління Ющенка, занепад - період президентства Януковича і Порошенка.

Оцінки за цією шкалою мають свої чіткі регіональні відмінності. Так, жителі сходу та півдня частіше давали негативні оцінки, кажучи про роки правління президентів Ющенка та Порошенка. Натомість мешканці заходу та центру частіше оцінювали як занепад часи правління Януковича.

В опитуванні взяли участь 3000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews) - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 1,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram