ГоловнаПолітика

НАБУ відмовилося допитати Рябошапку і Арахамію у справі про можливий вплив ексдиректора ДБР Труби на слідчих бюро

Раніше проти Труби відкрили дві справи щодо незаконного впливу на слідчих.

НАБУ відмовилося допитати Рябошапку і Арахамію у справі про можливий вплив ексдиректора ДБР Труби на слідчих бюро
Фото: Lb.ua

Національне антикорупційне бюро відмовилося допитати колишнього генерального прокурора Руслана Рябошапку і голову фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давида Арахамію у справі про можливий вплив колишнього директора Державного бюро розслідувань (ДБР) Романа Труби на слідчих бюро і ухвалення ними потрібних рішень.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українські Новини.

За результатами розгляду клопотання адвоката детектив НАБУ виніс постанову про часткову відмову в задоволенні клопотання.

Зокрема, НАБУ відмовилося провести допит колишнього генерального прокурора і голови фракції "Слуга народу".

Своє рішення детектив мотивував тим, що в матеріалах кримінального провадження немає доказів, які могли б свідчити про той факт, що Рябошапці і Арахамії відомі обставини можливого незаконного впливу з боку колишнього директора ДБР на слідчих бюро.

Також детектив зазначив, що необґрунтований виклик зазначених осіб з метою проведення допиту призведе до порушення положень кримінального процесуального законодавства, які, зокрема передбачають, що жодна особа не може бути піддана необґрунтованому процесуальному примусу.

Водночас заявник не погодився з цим рішенням НАБУ і подав скаргу до Вищого антикорупційного суду, який відмовив у її задоволенні.

Як повідомлялося, НАБУ відкрило дві справи проти Труби щодо незаконного впливу на слідчих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram