ГоловнаПолітика

НАБУ закрило одну зі справ проти Гримчака

Слідство не знайшло злого умислу в діях колишнього чиновника.

НАБУ закрило одну зі справ проти Гримчака
Юрий Грымчак
Фото: Радио Свобода

Національне антикорупційне бюро закрило одну з кримінальних справ проти колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

"Оскільки сьогодні день хороших новин, повідомлю на своїй сторінці, що справу, порушену НАБУ проти мене за ст. 366 КК України, закрито через відсутність складу злочину", - розповів Гримчак у фейсбуці.

За словами адвоката Гримчака Тетяни Матяш, справа стосується недостовірного декларування. Це стаття 366-1 КК України, а не 366, як вказав колишній чиновник.

"Ця справа - про недостовірне декларування його витрат. У його дружини був кредит на авто. Авто вкрали, а страхова компанія збанкрутувала. І не оплатила страховку. Більш ніж десять років дружина не знала про те, що цей кредит ще за нею числиться. І він теж про це нічого не знав", - сказала вона в коментарі LB.ua.

За її словами, Національне агентство з питань запобігання корупції передала матеріали на Гримчака в НАБУ в серпні-вересні минулого року. Тоді ж було зареєстровано кримінальне провадження.

"Його закрили, оскільки ніяких умисних дій не було", - додала вона.

Нагадаємо, що Гримчак також перебуває під нічним домашнім арештом в іншій кримінальній справі - про шахрайство і підбурювання до пропозиції хабара в розмірі 1,1 млн доларів.

Гримчака затримали 14 серпня 2019 року, він провів кілька місяців під вартою, а наприкінці січня вийшов на свободу під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram