ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував створити альтернативу "Russia Today"

А також продовжити заборону на «ВКонтакте» і «Одноклассники».

Порошенко запропонував створити альтернативу "Russia Today"
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент України Петро Порошенко вимагає від президента Зеленського негайно скликати засідання РНБО і продовжити заходи із заборони російських соціальних мереж і каналів в Україні. На його думку, інформаційна протидія гібридній агресії Кремля не менш важлива, ніж військова. Про це він заявив в ефірі міжнародної телеконференції «Мир і війна» до 75-річчя перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Пам'ятаєте, скільки каменів було кинуто в мене, коли я виніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони питання про заборону російських соціальних мереж «ВКонтакте» і «Одноклассники»? Скільки тоді говорили, що це порушення свободи слова, це ні в якому разі не можна робити? Аж поки не були знайдені дані підписників «ВКонтакте» і «Одноклассники» у ФСБ. Пам'ятаєте, скільки критики було на мою адресу, коли «Россия 24», «Russia Today», «ОРТ» та інші були заборонені для трансляції в Україні? Тоді ми створили законодавчу базу і це зробили», - нагадав експрезидент.

«Треба створити умови в тому числі для російськомовних громадян Європи і Сполучених Штатів Америки, щоб пан'європейський, панамериканський російськомовний канал, який дасть можливість чути альтернативну думку. Тому що коли люди «сидять на голці» «Russia Today» чи «Россия 24» - дуже легко обманювати і підтримувати п'яту колону всередині держави. Зусилля, які ми повинні скеровувати на інформаційну протидію гібридній агресії, аж ніяк не менш важливі, ніж ті зусилля і кошти, які ми виділяємо на оборону держави», - підкреслив Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram