ГоловнаПолітика

СБУ пояснила обшук у Верланова

Розслідують справу про незаконний податковий кредит "на мільярди гривень".

Служба безпеки України підозрює колишнє керівництво Державної податкової служби в створенні механізму незаконного формування податкового кредиту "на мільярди гривень".

Про це йдеться в повідомленні пресслужби СБУ.

У рамках цієї справи відбулися близько ста обшуків у різних регіонах України за місцями роботи та проживання можливих фігурантів, зокрема і в колишнього керівника Податкової служби Сергія Верланова та керівників територіальних управлінь відомства.

 

За версією слідства, протягом 2019–2020 років податківці в змові з організаторами транзитно-конвертаційних груп створили схему незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість. Крім того, встановлені факти несанкціонованого втручання в роботу електронних баз даних податкової, зокрема внесення змін до алгоритму автоматичної перевірки податкових накладних на "ризикованість".

Дії посадових осіб призвели до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах і відмивання грошей.

Під час слідчих дій було вилучено речові докази. Банківські рахунки компаній-фігурантів схеми заблоковані, а їх ліміти податку на додану вартість в електронній системі адміністрування ПДВ заарештовані.

Справа розслідується за ч.2 ст.364 (зловживання владою), ч.3 ст.258–5 (фінансування тероризму), ч.3 ст.112 (посягання на життя державного чи громадського діяча) і ч.3 ст.209 (відмивання грошей) Кримінального кодексу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram