ГоловнаПолітика

Екснардепа Левуса судитимуть за незаконне отримання компенсації за житло

6 травня матеріали справи передали захисту для ознайомлення.

Екснардепа Левуса судитимуть за незаконне отримання компенсації за житло
Андрей Левус
Фото: www.radiosvoboda.org

Досудове розслідування в справі про незаконну компенсацію 543 тис. гривень за оренду житла народному депутату Верховної Ради VIII скликання Андрію Левусу завершено.

Про це повідомляється на сайті Національного антикорупційного бюро.

6 травня стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед направленням обвинувального акта до суду.

Дії екснардепа кваліфікували за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

За даними слідства, Левус отримав неправомірну вигоду у вигляді права користування готельним номером у ДП "Готельний комплекс "Київ", на що з бюджету, передбаченого на забезпечення діяльності парламенту, з грудня 2014 року по грудень 2017 го витрачено 543,9 тис. гривень. У березні йому було повідомлено про підозру.

У НАБУ відзначили, що в грудні 2019 року – березні 2020 року НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура притягли до відповідальності п'ятьох депутатів Ради VIII скликання за незаконне отримання компенсації на більш ніж 2,6 млн гривень.

Нагадаємо, у лютому НАБУ завершило розслідування проти екснардепа Руслана Сольвара у справі про незаконну компенсацію за оренду житла.

На початку грудня минулого року перший віцеспікер Ради IX скликання Руслан Стефанчук повернув апарату парламенту виплачені йому 39,6 тис. гривень компенсації за оренду житла у вересні-жовтні. Рух "Чесно" з'ясував, що Стефанчук орендував квартиру у своєї тещі. За даними журналістів, Стефанчук знімав у неї квартиру й до депутатства, але раніше вказував у своїй декларації безоплатну оренду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram