ГоловнаПолітика

Учасники Революції Гідності виступили проти реваншу

"За мовчазною і прихильною згодою влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля".

Учасники Революції Гідності виступили проти реваншу
Фото: Макс Левин

Учасники Революції Гідності зробили заяву проти реваншу проросійських сил в Україні.

Підписанти вважають, що влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським "довела державу до межі масштабної кризи і економічного колапсу.

"Влада кидає виклик захисникам України від російської агресії. За ґратами залишаються безпідставно заарештовані добровольці. Планомірно розширюється коло сфабрикованих справ проти лідерів і учасників Революції Гідності. За мовчазною і прихильною згодою влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля. Свідомо і зухвало робляться спроби скомпрометувати пам'ять героїв Майдану, переглянути національну історичну та гуманітарну політику. Ігнорується Закон про державну мову. Майже до нуля зведено реалізацію курсу України на членство у в Європейському Союзі і НАТО", - йдеться в заяві.

Учасники Революції Гідності, воїни-захисники України від російської агресії, добровольці і громадські активісти, політики і дипломати, діячі культури і мистецтв застерігають нинішню владу від "намірів наступу проти ідеалів Майдану і європейського вибору України".

"Революцію Гідності неможливо зупинити. Майдан - це не стихійний бунт або свавілля. Майдан - це історичний приклад національної і соціальної солідарності, взаємної підтримки і самопожертви українців. Це - громадянський підйом, який неминуче затвердить нову Україну", - підкреслюється в заяві.

Підписанти закликали владу "не випробовувати волю вільних людей".

"Реванш не пройде. Ми були і залишаємося вірними присязі Україні, що складено на Майдані. Нині в час зростання небезпеки закликаємо всі національні і суспільні сили стати пліч-о-пліч проти реваншу і для захисту Майдану і свободи України", - закликають учасники Майдану.

Заяву підписали понад 180 політиків, громадських діячів, правозахисників, письменників, журналістів, близько півтора десятка громадських організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram