ГоловнаПолітика

Дружина президента запросила українців до розмови про безбар'єрність

"Навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті - як у нашому суспільстві жити людям з обмеженою мобільністю".

Дружина президента запросила українців до розмови про безбар'єрність
Фото: скриншот видео

Дружина президента України Олена Зеленська ініціювала велику розмову з українцями про безбар'єрність. Партнерами проєкту виступили Міністерство цифрової трансформації і Міністерство соціальної політики.

Про це вона повідомила у своєму відеозверненні.

"Під час карантину мільйони людей отримали досвід повної або часткової ізоляції. Ми всі відчули бар'єри. По суті, навіть не усвідомлюючи цього, ми всі одночасно взяли участь у соціальному експерименті - як у нашому суспільстві, в наших містах і селах жити людям з обмеженою мобільністю, ментальними та фізичними відмінностями. Для більшості з нас це - не назавжди. Але поруч є люди, для яких ці бар'єри не зникнуть ніколи. Сотні тисяч українців постійно живуть за бар'єрами, які зараз відчули всі", - прокоментувала Олена Зеленська.

Вона зазначила, що мета проєкту - зрозуміти, з якими саме бар'єрами найчастіше стикаються українці. Для цього на сайті https://bit.ly/2SGpEfA стартувало онлайн-опитування, яке триватиме два місяці.

На думку першої леді, відповіді допоможуть визначити, які саме бар'єри вони вважають найбільшими, а надалі - розробити план дій для їх усунення.

"Будь-які бар'єри можна прибрати або зрушити, але спочатку їх треба усвідомити", - додала Зеленська.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня діють карантинні обмеження через пандемію коронавірусу COVID-19. Спочатку їх було введено до 3 квітня, але згодом продовжили до 22 травня. Пізніше Кабмін прийняв рішення, що з 12 травня діятимуть певні послаблення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram