ГоловнаПолітика

Україна поліпшила позиції в демократичному рейтингу Freedom House

Рівень демократії в Україні оцінено в 3,39 бала з 7.

Міжнародна організація Freedom House випустила свіжу доповідь щодо рівня свободи в колишніх соцкраїнах. Україна в ній зарахована до категорії "перехідних або гібридних режимів".

Рівень демократії в Україні оцінено в 3,39 бала з 7 (що більше, то краще). Ця оцінка незначно поліпшилася порівняно з попереднім роком, коли Україні поставили 3,36 бала.

Найвищий рівень демократії, за оцінками Freedom House, був при Вікторі Ющенку - в 2006 році цей показник сягав 3,79 бала. Найнижчий - при Вікторі Януковичі. У рейтингу 2014 року рівень демократії впав до 3,07 бала.

Зростання рівня демократії в Україні сталося тільки в одній з семи досліджуваних галузей - демократичному управлінні державою. Шість інших залишилися незмінними (виборчий процес, громадянське суспільство, незалежні засоби масової інформації, демократичне управління на місцевому рівні, структура і незалежність системи правосуддя, а також корупція).

Показник України - нижче середнього.

Найдемократичнішою державою серед колишніх соцкраїн вважається Естонія (6,07 бала), найавторитарнішою - Туркменістан (1,00 бал).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram