ГоловнаПолітика

"Черкаси будуть чинити опір", - мер міста звернувся до Зеленського

"Я думав, коли ви переможете, у нас буде закон один для всіх".

"Черкаси будуть чинити опір", - мер міста звернувся до Зеленського
Анатолий Бондаренко
Фото: Lb.ua

Мер Черкас Анатолій Бондаренко записав відеозвернення, адресоване президенту Володимиру Зеленському, у якому заявив, що місто чинитиме опір у разі тиску на нього з боку влади.

Звернення Бондаренко опублікував у фейсбуці.

Він підкреслив, що Зеленський саме у Черкасах заявив про свій намір йти у президенти.

"Я думав, коли ви переможете, у нас буде закон один для всіх. Прийде весна, у нас зелено, і будемо саджати, - тільки не міських голів, а корупціонерів. Я думав, ви будете саджати за кнопкодавство, я думав, ви будете саджати своїх соратників, саджати за "Велюр"... І ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців", - сказав Бондаренко.

"А зараз, як у тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Пам'ятайте, Черкаси - вільне козацьке місто, і якщо потрібно об'єднати Україну, ми об'єднаємо Україну. І пам'ятайте - ніхто в житті не здолав Черкаси, не здолав Холодний Яр, не здолав дух Богдана Хмельницького і Тараса Шевченка, пам'ятайте це", - додав мер.

Нагадаємо, виконавчий комітет міськради Черкас послабив карантинні обмеження для частини підприємців з 1 травня. Після цього поліція відкрила кримінальне провадження щодо влади міста, а глава МВС Арсен Аваков закликав Бондаренка припинити ризикувати життям і здоров'ям людей і додав, що реагування "буде жорстким".

У відповідь Бондаренко заявив, що ослаблення карантину у місті - безпечне, а правоохоронні органи він не боїться. 1 трваня його викликали на допит.

Пізніше Зеленський заявив, що мер Черкас плутає слова "децентралізація" й "автономія".

Зараз в Україні діють суворі карантинні обмеження, встановлені Кабміном у березні 2020 року. В Офісі президента заявили про підготовку до часткового зняття карантинних обмежень після 11 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram