ГоловнаПолітика

Рада прийняла постанову про звернення до парламентаріїв інших країн про засудження збройної агресії РФ і анексії Криму

За голосували всі фракції, крім ОПЗЖ.

Рада прийняла постанову про звернення до парламентаріїв інших країн про засудження збройної агресії РФ і анексії Криму
Фото: facebook/Евгения Кравчук

Верховна Рада на позачерговому засіданні проголосувала за основу та у цілому з необхідними правками проєкт постанови про звернення ВР до парламентаріїв інших держав і парламентських асамблей міжнародних організацій про засудження триваючої збройної агресії Росії проти України, незаконної анексії Криму та окупації ОРДЛО, політичних репресій проти громадян Україна і звільнення політв'язнів-громадян України.

За документ №3068 проголосували 309 депутатів, оголосив спікер Ради Дмитро Разумков.

Єдиною фракцією, яка не дала жодного голосу за цю постанову, стала ОПЗЖ.

"Постанова має на меті прийняття Звернення Верховної Ради України до парламентаріїв іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом посилити зовнішній тиск на Російську Федерацію для припинення її збройної агресії проти України, виконання відповідних рішень міжнародних організацій та міжнародних судових інстанцій, звільнення тимчасово окупованих територій і повернення Росії в міжнародне правове поле", – йдеться в поданні до документа.

Нагадаємо, що цей проєкт постанови зареєстрували в парламенті у лютому 2020 року. Його авторами є низка народних депутатів, серед яких – Ірина Геращенко від "Європейської солідарності", Єлизавета Ясько ("Слуга народу") і Святослав Вакарчук ("Голос").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram