ГоловнаПолітика

В Офісі президента пояснили необхідність створення державної авіакомпанії

Національний авіаперевізник зможе стати своєрідною страховкою на випадок будь-яких екстрених ситуацій.

В Офісі президента пояснили необхідність створення державної авіакомпанії
Фото: antonov.com

В Офісі президента пояснили необхідність створення в Україні державної авіакомпанії.

"Створення державної авіакомпанії допоможе завантажити роботу ДП "Антонов", а надійний національний авіаперевізник стане опорою для держави", - заявив заступник глави ОП Кирило Тимошенко в ефірі телеканалу ZIK.

Тимошенко пояснив, що антонівські літаки можуть легко обслуговувати всі регіональні рейси, які є в Україні між містами, і в найближчі країни. "У будь-якому випадку "Антонов" - це підприємство, воно теж бере якісь ресурси. Але краще за ці ресурси ми зробимо замовлення, створимо авіакомпанію. Вони будуть працювати, виробляти літаки. Авіакомпанія буде перевозити людей", - зазначив він.

Заступник голови ОП вважає, що національний авіаперевізник зможе стати своєрідною страховкою на випадок будь-яких екстрених ситуацій.

"Так, є ринок, є авіакомпанії. Але держава завжди повинна бути впевнена: якщо щось трапиться, є на кого спертися - на державну авіакомпанію. Це одна з причин, чому вона створюється", - додав Кирило Тимошенко.

У пресслужбі Офісу президента повідомили, що зараз тривають підрахунки вартості створення державної авіакомпанії. Так, вчора на нараді з Володимиром Зеленським обговорювалися підходи до запуску авіакомпанії.

"Зараз триває бюджетування. Ми вийдемо з комунікацією. Презентуємо саму авіакомпанію, підхід до роботи. І всі дізнаються вартість її створення", - заявив Тимошенко.

Нагадаємо, що влітку 2017 року концерн "Укроборонпром" заявляв, що маркетинговий план держпідприємства "Антонов" передбачає випуск як мінімум 70 літаків протягом найближчих п'яти років, хоча за період з 2009-го по 2016 рік завод випустив тільки 16 серійних літаків (шість Ан-32, три Ан-148 і шість Ан-158).

Наприкінці 2019 року Міністерство внутрішніх справ повідомило про плани купити 13 транспортних літаків Ан-178.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram