ГоловнаПолітика

Кличко звільнив заступника голови КМДА Слончака

Мер підкреслив, що чиновник повинен відповідати за свої дії.

Кличко звільнив заступника голови КМДА Слончака
Фото: КГГА

Глава Київської міської держадміністрації Віталій Кличко звільнив свого заступника Володимира Слончака, який напередодні побився з патрульними через порушення правил дорожнього руху.

Про це Кличко повідомив на щоденному онлайн-брифінгу.

"Хочу повідомити, що я звільнив заступника глави КМДА Володимира Слончака. Думаю, ви бачили в новинах, що сталося вчора пізно ввечері. Я не дозволю дискредитувати міську владу – найперше тим, хто її представляє", – заявив він.

Кличко підкреслив, що чиновник повинен відповідати за свої дії. Глава КМДА вибачився перед правоохоронцями та киянами за таку негідну поведінку свого заступника.

"Я не раз говорив, що нікого покривати не буду, і Володимир Слончак повинен відповідати за свої вчинки згідно зі законом, як і кожен громадян України", – додав він.

Нагадаємо, у неділю ввечері Слончака затримали після того, як він вдарив патрульного. Автомобіль, на якому їхав заступник голови КМДА зупинили за незначне порушення ПДР (водійка забула включити фари). За кермом перебувала депутатка Київради Костенко, а пасажиром був Слончак.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка перебуває в стані сп'яніння, але від проходження тесту на драгері вона відмовилася. Поліцейські склали на неї адміністративний протокол. Поки правоохоронці складали протокол, конфлікт між Слончаком і патрульним перейшов у перепалку, а потім заступник голови КМДА вдарив патрульного.

У результаті Слончака затримали, а поліцейському викликали швидку та госпіталізували з травмою. Автомобіль поїхав на штрафмайданчик. Також щодо Слончака порушили кримінальну справу за побиття поліцейського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram