ГоловнаПолітика

Голова Мінфіну закликав розслідувати дії екскерівників митниці та податкової

"Є достатні підстави для розслідування їхньої діяльності правоохоронними органами".

Голова Мінфіну закликав розслідувати дії екскерівників митниці та податкової
Сергей Марченко
Фото: Макс Требухов

Міністр фінансів Сергій Марченко бачить підстави для розслідування правоохоронцями діяльності звільнених у п'ятницю, 24 квітня, голови Державної митної служби Максима Нефьодова і голови Державної податкової служби Сергія Верланова.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Є достатні підстави для розслідування їхньої діяльності правоохоронними органами", - сказав голова Мінфіну.

Говорячи про такі підстави стосовно екс-голови Державної податкової, Марченко повідомив про скарги з боку бізнесу на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ, а також безпідставне блокування податкових накладних.

"З таким підходом люди просто втрачають свій бізнес. І це замість того, щоб у такий складний період допомогти йому вижити", - сказав Марченко.

"На митниці зафіксовані порушення під час митного оформлення товарів - це стосується і визначення митної вартості, і недотримання термінів митного оформлення. Досі не запущена система автоматичних сканерів на пунктах пропуску. Ну і, звісно, контрабанда нікуди не зникла", - додав він.

Нагадаємо, наприкінці березня ексголова Мінфіну Уманський ініціював відставку Нефьодова та Верланова у зв'язку з можливою корупцією у відомстві, зокрема, за його словами, зі "скрутками" ПДВ, від яких бюджет щомісячно недоотримує 5 млрд гривень.

24 квітня Кабінет Міністрів звільнив голів Митної та Податкової служб, а також їхніх заступників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram