ГоловнаПолітика

У "ЄС" закликали не приймати "гуманітарний" вантаж від Росії для Лаври

Фріз назвала російський "гумконвой" спецоперацією Кремля.

У "ЄС" закликали не приймати "гуманітарний" вантаж від Росії для Лаври
Фото: eurosolidarity.org

Пропозиція Росії доправити "гуманітарний конвой" у Києво-Печерську лавру є провокацією, заявила народний депутат фракції "Європейська солідарність" Ірина Фріз.

"Росія хоче доправити "гумконвой" Києво-Печерській лаврі через захворювання попів Московського патріархату на коронавірус. Підключили до акції навіть публічних осіб, російських артистів та інших прихильників режиму Путіна. Усе це для того, щоб інформаційно "натягнути на вовка шкіру вівці", - переконана Фріз, повідомляє пресслужба "Євросолідарності".

Фріз вважає, що саме Росія стоїть за тим, що УПЦ Московського патріархату закликала вірян не боятися і йти до храмів на Великдень.

"Фото із Святогірської та Почаївської лаври у великодні дні є доказом того, що порушувалися не тільки карантині заходи, а й того, що таким чином Кремлем через московську церкву в Україні проводилася спецоперація в нашій країні", - наголосила Фріз.

Вона передбачає, що пропозиція гуманітарної допомоги є частиною спланованої спецоперації РФ.

"Перший крок. Створення в лаврах - Києво-Печерській, Святогірській, Почаївській - спалахів захворювання COVID-19. Другий. Збір "гумдопомоги" й вимога РФ до України - прийняти її. Цей вантаж доправлять під військовою охороною та в супроводі представників розвідки, як це було, наприклад, в Італії", - заявила Фріз.

"Третій. Взяття де-факто цих територій під абсолютний контроль з метою проведення акцій з дестабілізації ситуації на релігійному ґрунті, створення картинки для ЗМІ, дискредитація України та інше", - припускає нардеп.

Вона застерегла представників влади від участі в реалізації планів РФ.

"Допуск під будь-яким видом цих "гуманітарних" вантажів до Києва або інших міст є прямою зрадою національних інтересів держави", - зазначає представник "Євросолідарності".       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram