ГоловнаПолітика

Рада створила ТСК для розслідування зловживань з держбюджетом

За проєкт постанови проголосували 324 нардепи.

Рада створила ТСК для розслідування зловживань з держбюджетом
Фото: nus.org.ua

На позачерговому засіданні в п'ятницю Верховна Рада схвалила створення Тимчасової слідчої комісії щодо зловживань з державним бюджетом.

За проєкт постанови проголосували 324 нардепи, передає РБК-Україна.

Так, парламентарії прийняли постанову №3358 "Про утворення ТСК з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини державного бюджету".

Раніше заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук анонсувала, що на позачерговому засіданні Рада розгляне постанову про створення цієї ТСК. Нардепка підкреслювала, що постанову про її створення фракція підтримає. Також, за її словами, політсила вже визначилася з делегатами.

ТСК створено на пів року для розслідування фактів, які, ймовірно, відбулися в період з вересня 2019 року до нинішнього часу. Звіт про виконану роботу мають заслухати на пленарному засіданні не пізніше шестимісячного терміну з дня прийняття цієї постанови.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що лідери фракцій домовилися створити ТСК, щоб перевірити заяви колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського про "скрутки" ПДВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram