ГоловнаПолітика

Активіст, якому Венедіктова пообіцяла підозру у вбивстві, написав на неї заяву через незадекларований годинник

"Закон один для всіх. А для генпрокурора - тим паче закон повинен бути на першому місці".

Активіст, якому Венедіктова пообіцяла підозру у вбивстві, написав на неї заяву через незадекларований годинник
Фото: Znaj.ua

Активіст Сергій Стерненко, якому генеральний прокурор Ірина Венедіктова пообіцяла підозру у вбивстві, написав на неї заяву через незадекларований годинник.

Про це Стерненко написав у соцмережі.

"Минулого понеділка мною було скеровано заяву до НАБУ щодо можливого вчинення генеральним прокурором Венедіктового злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України. Вона "забула" задекларувати годинник за 10 тис. 300 доларів США і не вказала, що є співзасновником і членом ГО "Харківський правовий центр" разом зі своїм чоловіком - підлеглим Авакова Колесником і суддею Верховного Суду Бурлаковим", - розповів активіст.

"Закон один для всіх, як говорив Зеленський. А для генпрокурора - тим паче закон повинен бути на першому місці", - додав Сергій Стерненко.

Раніше генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що слідство пред'явить підозру активісту Сергію Стерненку за смертельне поранення людини в травні 2018 року.

Нагадаємо, ввечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. В результаті один з нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер.

В інтерв'ю LB.ua Стерненко говорив, що він вихопив ніж у одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30-40 метрів один з них впав - у нього була серйозна рана на животі.

Це був третій напад на Стерненка менше ніж за пів року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram