ГоловнаПолітика

Кабмін схвалив експеримент з електронними паспортами

Нова функція мобільного додатка "Дія" зараз на тестуванні.

Кабмін схвалив експеримент з електронними паспортами
Фото: facebook.com/eGovernanceUkraine

Кабінет Міністрів на засіданні в середу прийняв постанову про реалізацію експериментального проєкту відображення паспортної інформації в мобільному додатку "Дія".

"Тепер паспорти в смартфоні офіційно є цифровими аналогами паперових документів. Зараз більш ніж 17 тис. українців тестують е-паспорти, а вже зовсім скоро вони будуть доступні кожному в мобільному додатку "Дія", - повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, яке є координатором експерименту.

Нововведення дозволяє використовувати на території України паспорт у смартфоні замість ID-карти і біометричного закордонного паспорта.

"Паспорт у смартфоні дозволить не носити з собою ID-карти і виписки з неї. Якщо у вас немає ID-карти, ми оцифрували закордонний біометричний паспорт, який так само підтверджує вашу особистість. Він надає такі ж права і можливості як паперовий, чинний усередині країни. Кількість українців із зарубіжними біометричними паспортами значно перевищує кількість власників ID-карток. Це означає, що більше громадян зможуть користуватися е-паспортом для посвідчення своєї особистості.

Нагадаємо, зараз у додатку "Дія" можна зберігати водійське посвідчення і техпаспорт на автомобіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram