ГоловнаПолітика

Труханову повідомили другу підозру щодо недостовірного декларування

Мер Одеси не вказав у декларації за 2017 рік майно дружини.

Труханову повідомили другу підозру щодо недостовірного декларування
Фото: Катерина Петренко

Антикорупційна прокуратура 14 квітня повідомила про підозру меру Одеси Геннадію Труханову за статтею ст.366–1 Кримінального кодексу (декларування недостовірної інформації).

Про це повідомила пресслужба САП.

За даними слідства, у декларації за 2017 рік мер не вказав квартири, паркомісця, автомобіля і корпоративних прав, які належали його цивільній дружині. Загальна вартість незадекларованого майна оцінюється в 16,3 млн гривень.

Труханов був офіційно у шлюбі з 1985 по 1997 роки, у нього двоє дітей, одна дитина народилася у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Це вже друга підозра Трухановому щодо його декларацій. Попередню справу вже передано до Вищого антикорупційний суд, вона стосується недостовірного декларування за 2015–2016 роки.

Також на розгляді Апеляційної палати ВАКС є справа про розкрадання 92 млн гривень у період із липня по грудень 2016 року. Схему реалізували під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу "Краян" за свідомо завищеними цінами. Труханов – один із підозрюваних.

Ще одне кримінальне провадження проти мера Одеси – про незаконне збагачення, НАБУ вимушений був закрити через рішення Конституційного суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram