ГоловнаПолітика

Зеленський приїхав у польовий військовий госпіталь для інфекційних хворих у Донецькій області

У зоні ООС провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, всі показали негативний результат.

Фото: https://www.president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у суботу приїхав у зону проведення операції Об'єднаних сил і відвідав наметове містечко для хворих на коронавірус 66-го Військово-мобільного госпіталю в Донецькій області. Про це йдеться на сайті глави держави.

"Через епідемію коронавірусу нашим військовим треба думати про власну безпеку вдвічі більше. Радий, що наразі тут немає таких хворих. Нехай би ця біда обійшла наших військових. Але ми повинні бути готові", - сказав Зеленський.

Під час візиту Зеленський передав лікарям госпіталю засоби захисту.

Президент також відвідав мобільну ПЛР-лабораторію на базі госпіталю, в якій тестуватимуть військових на наявність коронавірусної інфекції.

Главі держави доповіли, що серед військовослужбовців в зоні ООС вже провели понад 500 ПЛР-тестів на наявність COVID-19, всі показали негативний результат.

Фото: https://www.president.gov.ua

Зеленський подякував військовим лікарям за роботу, чотирьом військовим вручив цінні подарунки за заслуги та зразкове виконання поставлених завдань.

В Офісі президента зазначили, що 66-й військовий госпіталь функціонує з 2015 року. Його розгорнули на базі колишньої залізничної лікарні. Госпіталь розрахований на прийняття 100 пацієнтів одночасно. Наразі тут додатково розгорнули інфекційне відділення на 50 місць у разі виявлення пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, станом на 11 квітня у Збройних силах України виявлено 10 випадків коронавірусу. Один військовий помер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram