ГоловнаПолітика

Україна чекає від Росії підтвердження про обмін утримуваними особами, - Резніков

"Прозвучала дата - не пізніше 17 квітня. "Всіх на всіх" не буде".

Україна чекає від Росії підтвердження про обмін утримуваними особами, - Резніков
Фото: Макс Левин

Україна чекає від Росії підтвердження про обмін утримуваних осіб, який повинен відбутися до 17 квітня.

Про це в ефірі телеканалу "Україна-24" заявив віцепрем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Принципово в середу, я вважаю, що ми домовилися, прозвучала дата - не пізніше 17 квітня, щоб до Великодня, щоб ці свята наші люди могли зустріти на підконтрольній Україні території ... Ми очікуємо остаточного підтвердження від російської сторони, точної кількості і точні прізвища, які вони готові включити в обмін", - цитує Резнікова Інтерфакс-Україна.

За його словами, Україна "кожен день чекає остаточного підтвердження, що представник ОБСЄ (спецпредставник голови ОБСЄ в Україні та ТКГ, - ред.), пані Хайді Грау нам повідомить офіційно, що вона отримала такі письмові підтвердження".

"Але сьогодні зрозуміло, "всіх на всіх" не буде. Буде певна кількість людей, і я б не хотів навіть зараз називати ні прізвища, ні цифри, тому що вони змінюються щомиті, щохвилини, щодня", - зазначив Резніков.

Нагадаємо, 8 квітня в Офісі президента повідомили, що ТКГ щодо Донбасу погодила списки для взаємного звільнення утримуваних осіб. Повідомлялося, що обмін відбудеться не пізніше Пасхи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram