ГоловнаПолітика

Горбатюк: "Звинувачення на адресу Чорновол безпідставні і суперечать матеріалам провадження"

Співробітник офісу Партії регіонів, що загинув, мав можливість покинути палаючу будівлю, слідів насильницької смерті не фіксували.

Горбатюк: "Звинувачення на адресу Чорновол безпідставні і суперечать матеріалам провадження"
Фото: Макс Требухов

Ексначальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк назвав підозру в убивстві, оголошену екснардепу і активістці Революції Гідності Тетяні Чорновол, безпідставною. Про це він повідомив в коментарі редактору видання "Цензор.нет" Юрію Бутусову.

За його словами, співробітник офісу Партії регіонів, який загинув під час пожежі і у вбивстві якого підозрюють Чорновол, мав можливість покинути палаючу будівлю.

"Епізод загибелі співробітника офісу Партії регіонів Захарова розслідувався нашим підрозділом, проведені необхідні експертизи. Під час виникнення пожежі в офісі його працівник Захаров мав можливість покинути будівлю, перешкод для цього не було. Але він почав збирати носії записів камер спостереження (самостійно або за чиєюсь вказівкою), щоб їх забрати", - заявив ексспецпрокурор у справах Майдану.

Горбатюк додав, що причиною смерті стало отруєння димом від пожежі, слідів насильницької смерті не встановили. Причини загибелі підтверджені матеріалами справи. Він вважає, що немає підстав для оголошення підозри навіть у ненавмисному вбивстві.

"Звинувачення на адресу Тетяни Чорновол в умисному вбивстві - безпідставні і не ґрунтуються на матеріалах провадження. Вони їм суперечать. Більш того, підозру висував не той підрозділ ДБР, що займається справами Майдану, а інший, що не займався і не займається розслідуванням тих подій в сукупності", - пояснив Сергій Горбатюк.

За його словами, висунення безпідставних звинувачень проти Чорновол є ознакою злочину з боку представників правоохоронного органу.

Нагадаємо, що 10 квітня Чорновол оголосили підозру у вбивстві. За версією ДБР 18 лютого 2014 Чорновол брала участь в підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липська, де містився офіс Партії регіонів. В результаті пожежі загинув співробітник офісу 1948 року.

Дії Чорновол кваліфікували за п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За Черновол заступився глава МВС Арсен Аваков, який допускає, що підозра Чорновол пов'язана з тим, що перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков (якого Аваков назвав Бібіковим) раніше був адвокатом колишнього президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram