ГоловнаПолітика

Качура не виключає, що деякі чинні мери підуть на вибори від "Слуги народу"

"Якщо вони не замішані у жодних скандалах, за ними немає ніякого негативу".

Качура не виключає, що деякі чинні мери підуть на вибори від "Слуги народу"
Фото: Эскандер Ганиев

У партії "Слуга народу" допускають, що мери деяких міст на майбутніх місцевих виборах будуть балотуватися від цієї політичної сили. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів народний депутат Олександр Качура.

"Ми будемо приймати рішення в залежності від ситуації в кожному окремому регіоні. Я не виключаю того, що хтось із діючих мерів буде балотуватися від «Слуги народу», які поки що не є членами нашої партії. Якщо вони не замішані у жодних скандалах, за ними немає ніякого негативу, можливо, вони будуть додержуватися того образу кандидатів, який ми бачимо", - зазначив Олександр Качура.

"Мер без депутатського корпусу і секретаря ради - англійська королева, вибачте. Якщо виграють мери-самовисуванці, ми будемо з ними співпрацювати в будь-якому випадку. Це легітимно обрана влада. Моє бачення, що ми повинні висувати сильних кандидатів в кожному населеному пункті. ... Якщо людина дійсно вірить в свою перемогу, хороший фахівець, ми підтримаємо такого кандидата, якщо він сильний і виявив бажання конкурувати з мером, який перебуває на своїй посаді хоч 15 років", - додав також нардеп.

При цьому він висловив упевненість, що "Слузі народу" за результатами виборів вдасться зібрати більшість в місцевих радах.

"Десь ми будемо перемагати, десь займати друге-третє місце. Тут на перший план виходять все-таки персоналії, а не партія. Тут зовсім інший порядок денний і виборча кампанія. ... Ми створимо в будь-якому випадку в тій чи іншій раді конструктивну більшість для того, щоб приймати необхідні цій територіальній громаді місцевою радою рішення. Незалежно від того, яка буде політична сила. Тому що на місцевому рівні політизація мінімальна. Тут раціональний порядок денний. Люди справи. Вони будують лавочки на окрузі, встановлюють урни. Це робота не політика, а господарника", - резюмував Качура.

Водночас він вважає, що у партії є сильні кандидати в мери Харкова, Одеси, Львова і Дніпра.

"З кандидатами ми визначимося, коли буде час висунення", - зазначив Качура, відмовившись назвати прізвища, щоб "не допустити їх дискредитації".

Нагадаємо, місцеві вибори заплановані на 25 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram