ГоловнаПолітика

Аваков заступився за Чорновол і запропонував заступнику директора ДБР піти до біса

"Не наше діло, є тільки жага помсти".

Аваков заступився за Чорновол і запропонував заступнику директора ДБР піти до біса
Фото: Пресс-служба Кабмина

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заступився за колишню депутатку Верховної Ради Тетяну Чорновол, якій Держбюро розслідувань у п'ятницю повідомило про підозру в убивстві.

"Мені соромно, що всі ми допустили такі дії проти Чорновол, як сьогодні", - написав Аваков у фейсбуці.

Він допускає, що підозра Чорновол пов'язана з тим, що перший заступник директора ДБР Олександр Бабиков (якого Аваков назвав Бібіковим) раніше був адвокатом колишнього президента Віктора Януковича.

"Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР і інспірували справу проти Тетяни Чорновол - особистого ворога Януковича. Не наше діло, є тільки ваша жага помсти", - заявив Аваков.

Міністр додав, що теж був на Майдані 18 лютого 2014 року і запропонував влаштувати обшуки й у нього вдома.

"Я такий самий, як Таня, - приходьте до мене, чекаю. Спробуйте. А краще підіть до біса з держслужби, або до Януковича назад. Не заважайте президентові відбудовувати країну. І так непросто!" - написав Аваков, який у 2014 році разом з Чорновол балотувався в депутати Верховної Ради за списком партії "Народний фронт".

Нагадаємо, що, за версією ДБР, 18 лютого 2014 року Чорновол брала участь у підпалі будинку в центрі Києва на вулиці Липській, де був офіс Партії регіонів. У результаті пожежі загинув співробітник офісу 1948 року.

Дії Чорновол кваліфікували за п.п. 5, 12, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram