ГоловнаПолітика

ВАКС зобов'язав НАБУ почати розслідування банкрутства Бердянського морпорту

Серед заявлених осіб: ексміністр інфраструктури, його заступник, держсекретар, а також топчиновники чинного складу міністерства.

ВАКС зобов'язав НАБУ почати розслідування банкрутства Бердянського морпорту
Бердянский морской торговый порт
Фото: Википедия

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив скаргу "Бердянського антикорупційного центру" і зобов'язав Національне антикорупційне бюро почати розслідування за його заявою від 21 лютого 2020 року.

Про це повідомляє "Судова влада України".

У скарзі від 16 березня йдеться, що 21 лютого "Бердянський антикорупційний центр" подав до НАБУ заяву про вчинення посадовими особами Державної виконавчої влади кримінальних правопорушень, передбачених ст. 172, 219, 364, 382 КК.

Серед заявлених осіб: ексміністр інфраструктури 2016-2019 років (Володимир Омелян, - ред.), його заступник, державний секретар Мінінфраструктури, а також топчиновники чинного складу міністерства.

За версією заявника, вищезазначені посадові особи довели держпідприємство "Бердянський морський торговельний порт" до банкрутства зловживанням владою, службовими підробленнями, а також грубим порушенням законодавства про працю та невиконанням судового рішення.

Крім цього, в заяві є дані про вчинення кримінальних злочинів начальником бердянської філії ДП "Адміністрація морських портів України" службовими особами та його колишнім керівництвом, а також виконувачем обов'язків директора. Також є дані про протизаконні дії керівників компаній ТОВ "Аскет-Шиппінг" та ТОВ "Агро-Клас" як співучасників злочинів.

Зазначається, що до своєї заяви "Бердянський антикорупційний центр" додав документи, що підтверджують зазначені факти. Дослідивши їх, слідчий суддя дійшов висновку про часткове задоволення скарги.

Нагадаємо, у лютому затримали начальника адміністрації Бердянського морпорту, якого підозрюють у завданні 2,5 млн гривень збитків. Також повідомлялося про ще трьох затриманих причетних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram