ГоловнаПолітика

"Європейська солідарність" вимагає тестувати всіх українців на коронавірус

І насамперед медиків та військових.

"Європейська солідарність" вимагає тестувати всіх українців на коронавірус

Статистика щодо кількості випадків коронавірусу в Україні, яку подає влада, є свідченням не низької захворюваності, а проваленого тестування на COVID-19. Про це сказала медик-доброволець, народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Яна Зінкевич у своєму відеоблозі.

«В нашій державі провели трохи більш як 6 тисяч тестів – це один із найнижчих у світі показників на душу населення. Навіть у сусідній 10-мільйонній Білорусі вже зробили 40 тисяч тестів, а в близькій за кількістю населення Польщі – понад 85 тисяч», – додала політик.

Також народна депутатка зазначила, що імовірно влада свідомо тестує таку незначну кількість українців, щоби статистика була низькою.

«Тому «Європейська Солідарність» вимагає почати масове тестування українців на COVID-19, як це роблять у цивілізованому світі – від США до Німеччини. Насамперед ми вимагаємо проводити регулярне тестування всіх лікарів та медперсоналу, які на передовій боротьби з коронавірусом мають найвищі ризики зараження. Також наша команда вимагає провести масову перевірку військовослужбовців на фронті для унеможливлення поширення коронавірусної хвороби серед наших захисників», – заявила народна депутатка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram