ГоловнаПолітика

Зеленський: карантин - це те, що нас рятує

Президент провів нараду з урядом, де обговорювалися програми виплат людям із низькими доходами.

Зеленський: карантин - це те, що нас рятує
Фото: Офис президента

Зараз наразі рано говорити про пом'якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх Свят, коли є загроза скупчення людей.

Про це йшла мова на традиційній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, повідомляється на сайті ОП.

До того ж, не пом'якшувати карантинні заходи закликали у Всесвітній організації охорони здоров'я, повідомили в уряді.

"Карантин – це те, що нас рятує. Завдяки тому, що ми ввели його вчасно, поширення коронавірусу відбувається не так швидко. Ми бачимо, що багато українців відповідально ставляться до карантину, хоча це нелегко. Ми ж повинні бути відповідальними стосовно людей і зробити все, щоби полегшити їхнє життя в цей час", – сказав Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що вже розроблено програми виплат людям із низькими доходами.

"Уже з учорашнього дня ми почали додаткові виплати пенсіонерам, яким за 80 років. З наступного тижня будемо доплачувати по 1 тис. гривень тим, у кого пенсія нижча ніж 5 тис. гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають усі такі пенсіонери", – сказав прем'єр.

Крім того, уряд класифікував категорії населення, яким буде надана додаткова допомога. Йдеться про безробітних, малозабезпечені сім'ї із дітьми, представників малого та середнього бізнесу.

"Добре, що в нас уже розроблені інструменти й пораховано фінансування для допомоги українцям. Тепер треба рухатися швидше, щоби люди отримали гроші та відчули полегшення", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні Зеленський і глава ПЦУ Єпіфаній обговорили святкування Великодня в умовах карантину.

24 березня Синод ПЦУ через поширення коронавируса дозволив проводити богослужіння без особистої присутності парафіян. При цьому ПЦУ наполягає, що богослужіння не можуть бути повністю зупинені, а храми повинні залишатися доступними для особистого відвідування віруючими, з дотриманням норм карантину, підвищеної санітарної безпеки й "соціальної дистанції".

Раніше Зеленський закликав церкви проводити богослужіння онлайн і підкреслив, що влада робить усе, щоб українці могли відсвяткувати Великдень вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram