ГоловнаПолітика

Полковника Без'язикова засудили до 13 років позбавлення волі за держзраду

Військовий перейшов на сторону "ДНР", потрапивши в полон у 2014 році.

Полковника Без'язикова засудили до 13 років позбавлення волі за держзраду
Фото: 112.ua

Шевченківський районний суд Києва 7 квітня засудив полковника Івана Без'язикова до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це інформує сайт Офісу генерального прокурора.

Під час судового розгляду обвинувачення довело, що військовослужбовець, потрапивши в полон 25 серпня 2014 року, увійшов до складу розвідувального управління незаконного збройного формування Російської Федерації й зайняв посаду так званого "заступника начальника 1-го відділу з аналітичної роботи".

Цей підрозділ "ДНР" був створений і контролювався Збройними силами РФ, ФСБ і представниками окупаційної влади на непідконтрольній території Донецької області.

Без'язиков займався збором розвідувальної інформації про пересування сил і засобів українських військових підрозділів, допитував полонених українських військовослужбовців. Суд визнав, що полковник діяв навмисно й усвідомлював, що така діяльність завдасть шкоди державній безпеці України.

Шевченківський суд визнав Без'язикова винним за ч.1 ст.111 та ч.1 ст.258–3 Кримінального кодексу і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням військового звання.

Детальніше про справу Без'язикова читайте в статті "Справа полковника Без'язикова: розвідник, звільненій із полону і звинувачений у зраді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram