ГоловнаПолітика

В уряду немає системного бачення, як виводити країну з кризи, - Геращенко

Опозиція заявляє, що її допомогу не приймають.

В уряду немає системного бачення, як виводити країну з кризи, - Геращенко
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Кабінет Міністрів України відмовився від залучення до розроблення цих змін у бюджет представників опозиційних фракцій, а також від ідеї створення Резервного фонду для виплат допомоги з безробіття та пенсій в умовах економічної кризи та епідемії коронавірусу. Про це у своєму відеоблозі повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Уряд не почув пропозиції "Європейської солідарності" про необхідність включення депутатів від усіх фракцій в антикризовий штаб для того, щоб разом напрацьовувати ці зміни в український бюджет. І я боюся, що ці дивні пропозиції про скасування фінансування місцевих виборів, щодо урізання фінансування освіти, культури, науки можуть залишитися в цьому бюджеті", - припускає Геращенко.

"Нашій політичній силі вдалося все-таки змінити певні норми - щодо захмарних зарплат чиновників, членів наглядових рад, - для того, щоб перерозподілити ці кошти, зокрема для підтримки регіонів, для підтримки децентралізації. Але ми не розуміємо, чому уряд категорично відмовляється створити резервний фонд для збільшення виплат щодо безробіття, для збільшення виплат пенсій. Адже очевидно, що в умовах карантину багато українців втратили роботу, втратили засоби до існування. Ми бачимо страшне зростання цін на найбільш необхідні товари вже зараз. І немає відповіді влади, що робити з цим зростанням цін", - зазначила Геращенко.

Вона також зазначила, що в уряду немає системного бачення, як виводити країну з кризи. "Є тільки якісь хаотичні рухи, хаотичні пропозиції. І як ми бачимо, навіть навпаки - є спроби блокувати ті речі, які повинні працювати на українську економіку. Ми дуже стурбовані цією ситуацією і вважаємо, що одна з ключових проблем влади Зеленського - це абсолютно непрофесійне бачення того, що відбувається з українською економікою", - зазначила Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram