ГоловнаПолітика

Геращенко: у закон про банки до кожного слова подана поправка

Майже всі - "Слугою народу".

Геращенко: у закон про банки до кожного слова подана поправка
Фото: Lb.ua

Так званий "антиколомойський" закон про банки, який є обов'язковою умовою для отримання програми МВФ, цього тижня явно не буде виноситися до зали. Такий прогноз у своєму відеоблозі зробила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко. Вона також повідомила, що фракція подала до законопроєкту лише 5 поправок.

"Банківський закон, прийняття якого таке необхідне для підтримки української економіки, складається з 16 тисяч 95 слів - і з цим законом протягом тижня подали 16 тисяч 397 поправок. До кожного слова - по поправці. Хто ж вони - автори цих поправок? Переважно це - "слуги". Деякі з них подали по 4 тисячі поправок, по півтори тисячі. І мета тут абсолютно очевидна - заблокувати прийняття цього закону або відтермінувати його на пів року", - зазначає Геращенко.

Вона застерігає, що такі ігри із законом можуть призвести до дефолту України. "Від дефолту точно виграють олігархи, які стоять за цими депутатами-авторами поправок, і точно втратять прості українці. Тому що дефолт - це гіперінфляція, це девальвація гривні, це дуже серйозне зростання безробіття", - прогнозує Геращенко.

Вона також звернула увагу на відсутність реакції з боку Офісу президента. "Всі мовчать і роблять вигляд, що не знають, що ці 16 тисяч 397 поправок можуть просто заблокувати прийняття не тільки закону, а й отримання Україною такого необхідного кредиту МВФ", - зазначила Геращенко.

Вона також нагадала, що в новому скликанні парламенту фракція "Слуга народу" постійно звинувачувала попередників у неефективності і вимагала обмежити кількість поправок до законопроєктів.

"А що ми бачимо сьогодні? Наша фракція подала тільки п'ять - не п'ятдесят, не п'ять тисяч, а п'ять поправок до закону про банки. Так само, як із законом про землю ми подали тільки 37 поправок. Подавання поправок - спосіб удосконалити, реформувати, поліпшити той чи інший законопроєкт", - зазначила Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram