ГоловнаПолітика

Разумков вважає малоймовірним проведення засідань ВР онлайн

Серед депутатів немає підтримки.

Разумков вважає малоймовірним проведення засідань ВР онлайн
Фото: facebook/Слуга Народу

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков сумнівається в можливості проведення засідань ВР у режимі онлайн. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua. За словами голови парламенту, таке рішення також не знайшло підтримки в народних депутатів.

"Що стосується віддаленого голосування - законопроєкту, який зареєстрував Руслан Олексійович (Стефанчук - ред.), його пропонували винести на голосування під час позачергового засідання. Але це рішення підтримали тільки дві політичні сили. Решта виступили за те, що Верховна Рада повинна працювати в класичному режимі, до якого ми звикли. Вже є приклади, наприклад, у Бразилії, де депутати голосують віддалено, але, зважаючи на ті норми, які є сьогодні, у нас таке складно імплементувати", - вважає Разумков.

На його думку, якби питання було тільки в персональному голосуванні, теоретично можна змінити норми регламенту. Також він розповів про ідею провести позачергові засідання ВР у дворі парламенту, але цю пропозицію також не підтримали нардепи.

"Ми ж розуміємо, що велика кількість людей у залі - теж ризик. Був варіант провести засідання у дворику Верховної Ради, так ми фактично не порушуємо регламенту. Стаття 2 говорить: місце проведення засідання - Грушевського, 5. Дворик - теж Грушевського, 5. Там, за нашими підрахунками, можна розмістити до 425 народних депутатів. У принципі, весь зал. Але це довше, оскільки передбачає голосування руками, підрахунок голосів лічильною комісією. Це складніше, звичайно. Але практично всі виступили за проведення обох позачергових засідань у залі", - розповів спікер.

Разом з тим, він вважає правильним переведення комітету на режим онлайн-роботи.

"Потім, після карантину, все буде оформлено живими підписами", - резюмував він.

Нагадаємо, законопроєкт про проведення засідань ВР у режимі онлайн був ініційований віцеспікером Русланом Стефанчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram