ГоловнаПолітика

​Суд стягнув до держбюджету 80 млн гривень застави за екснарепа Микитася і призначив нову - 100 млн гривень

Він порушив умови попереднього рішення суду і зустрічався з іншими підозрюваними.

​Суд стягнув до держбюджету 80 млн гривень застави за екснарепа Микитася і призначив нову - 100 млн гривень
Максим Микитась
Фото: maxim-mikitas.com

Вищий антикорупційний суд стягнув до держбюджету 80 млн гривень застави, внесеної за колишнього депутата Верховної Ради Максима Микитася (депутатська група "Воля народу"), і призначив йому новий запобіжний захід - 100 млн гривень застави.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у фейсбуці.

"3 квітня слідчий суддя ВАКС за результатами розгляду клопотання прокурора САП із заставодавця - одного з підозрюваних у справі заволодіння квартирами Нацгвардії - стягнув заставу в розмірі 80 млн гривень. Крім того до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави в більшому розмірі - 100 млн гривень з покладанням відповідних обов'язків", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що прокурор САП клопотав про зміну Микитасю запобіжного заходу та застосування застави більшого розміру з покладанням на підозрюваного обов'язків, передбачених ст. 194 КПК України.

ВАКС погодився з доводами прокурора і задовольнив клопотання САП у повному обсязі.

Підставою для звернення до суду з клопотанням стало порушення Микитасем одного із зобов'язань, встановленого йому судом раніше. Так, за інформацією "Центру протидії корупції", ексглава "Укрбуду" Микитась провів нараду, на якій були присутні інші підозрювані у справі про квартири Нацгвардії.

Нагадаємо, Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії, з якою "Укрбуд" уклав угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс, а Нацгвардія за це мала отримати там 50 квартир і 30 паркомісць. Але в 2016-17 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку на околиці Києва, вартість яких, як потім встановила проведена експертиза, виявилася на 81,6 млн грн меншою.

У жовтні минулого року Микитасю обрали запобіжний захід у вигляді застави 5,5 млн гривень. Апеляційна палата змінила його на утримання під вартою з альтернативою застави 80 млн гривень. У разі внесення застави підозрюваний зобов'язався носити електронний прилад контролю. 25 жовтня родичі Микитася внесли за нього 80 млн гривень застави, того самого дня він вийшов із СІЗО.

У лютому 2020 року ВАКС продовжив зобов'язання для Микитася і зобов'язав його носити електронний браслет до 14 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram