ГоловнаПолітика

Зеленський підписав указ про відправлення гуманітарної допомоги Італії

Президент переконаний, що українські лікарі "отримають неоціненний досвід, поки у нас немає піку хвороби".

Зеленський підписав указ  про відправлення гуманітарної допомоги Італії
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання гуманітарної допомоги Італії, яка є одним з лідерів серед європейських країн за кількістю захворювання на коронавірус.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента.

Допомога передбачає відправлення до Італії бригади українських медиків для допомоги в боротьбі з пандемією COVID-19 і обміну досвідом. Частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров'я, інші - Міністерством внутрішніх справ.

"Українські фахівці отримають неоціненний досвід, поки в нас немає піку хвороби. І повернуться, коли будуть найбільш затребувані вдома. Цей досвід не можна нічим замінити. За цей час ми просунемося вперед у лікуванні COVID-19 і матимемо фахівців, які вивчать різні випадки лікування в Італії", - заявив Зеленський.

Він додав, що оплату і захист лікарям забезпечить Україна, а італійська сторона - проживання та харчування.

"Лікарі матимуть найкращий захист і всі спецзасоби: надійні захисні костюми, окуляри, достатню кількість рукавичок, маски. Це - взаємна допомога, адже Італія теж надасть свою допомогу. Ми координуємо свої дії", - зазначив президент.

Також наступного тижня планується поставка в Італію медичного спирту, обсяг якого визначать з урахуванням потреб внутрішнього українського ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram