ГоловнаПолітика

“Батьківщина” готує позови до судів всіх інстанцій, зокрема до КС, щоби зупинити ринок землі

Також депутати від “Батьківщини” сподіваються на допомогу фракції ОПЗЖ у наступному парламенті у питанні зупинення дії окремих “земельних” норм прийнятих законів.

“Батьківщина” готує позови до судів всіх інстанцій, зокрема до КС, щоби зупинити ринок землі
Вадим Ивченко
Фото: Макс Требухов

Фракція партії “Батьківщина” збирає матеріали щодо порушень регламенту під час прийняття закону про ринок землі для подачі до суду. Окрім цього готується подання до Конституційного суду (до вже існуючого), адже, на думку, депутатів від “Батьківщини”, прийняття цього закону не можливе без проведення всеукраїнського референдуму. Про це під час онлайн-круглого столу Інституту Горшеніна заявив народний депутат Вадим Івченко.

“Ми збираємо зараз усі матеріали і докази, щоби подавати в суди, тому що закон протягувався з порушенням регламенту. До всіх судів усіх інстанцій. Це перше. Друге. Ми подали Конституційне подання до Конституційного суду ще до того, як цей закон був проголосований, щоби він розтлумачив 13-ту і 14-ту статті Конституції, де (говориться про те, що) земля є власністю українського народу. Вони мають про це сказати. І далі – ми вже зараз готуємо оскарження прийнятого законопроєкту, який, на нашу думку, є неконституційним, оскільки не був проведений референдум”, – заявив Вадим Івченко.

Депутат підкреслив, що, на його думку, Конституція не дозволяє продавати землю іноземцям. “Тому ми будемо зараз усіма юридичними методами боротися, щоби цей закон не набув чинності”, – зазначив він.

Окрім цього, Вадим Івченко анонсував, що в парламенті наступного скликання фракція “Батьківщини” сподівається на підтримку фракції ОПЗЖ у питанні зупинення дії окремих “земельних” норм прийнятих законів.

“Мало того, я сподіваюся на те, що наступний парламент точно зупинить (норми про) юридичних осіб і 10 тисяч гектарів. Наскільки я бачу сьогодні розклади сил, дві опозиційні фракції проголосували проти. Я думаю, що ці опозиційні фракції будуть мати приблизно 40–50 відсотків у наступному парламенті, хто більше, хто менше, але при цьому ми точно зупинимо цей прийнятий закон”, – відзначив депутат.

“(А доти) ми будемо працювати з Конституційним судом задля того, щоби нарешті він сказав своє слово. Вони зобов'язані це зробити за зверненням народних депутатів України”, – резюмував Вадим Івченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram