ГоловнаПолітика

Суд задовольнив позов Коломойського до Гонтаревої про захист честі і репутації

Олігархові не сподобалося інтерв'ю в LB.ua.

Суд задовольнив позов Коломойського до Гонтаревої про захист честі і репутації
Фото: kstati.dp.ua

Суддя Шевченківського районного суду Ірина Макаренко винесла рішення на користь олігарха Ігоря Коломойського в справі проти ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої та Інституту Горшеніна.

Про це свідчать дані судового реєстру.

Позов стосується інтерв'ю Гонтаревої, яке вона дала LB.ua у вересні 2019 року. Тоді вона відверто висловила своє бачення щодо ситуації з підпалами її майна і, зокрема, розповіла, що підозрює Коломойського в тому, що трапилося з нею.

Суддя Макаренко вирішила, що твердження Гонтаревої про позивача формують негативну громадську думку, руйнують імідж і його репутацію, а, отже, порушують його права на повагу честі, гідності та ділової репутації.

Суд наказав Гонтаревій протягом п'яти календарних днів після набрання судовим рішенням законної сили дати спростування, а Інституту Горшеніна – опублікувати його на веб-сайті LB.ua.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У випадку якщо подання апеляційної скарги рішення, якщо воно було не скасоване, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті або закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за результатами апеляційного перегляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram