ГоловнаПолітика

Зеленський впевнений, що меморандум з МВФ буде підписано "в найближчі тижні"

Президент України провів телефонну розмову з Генсеком ООН.

Зеленський впевнений, що меморандум з МВФ буде підписано "в найближчі тижні"
Президент Украины Владимир Зеленский и Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерриш в ходе встречи в Нью-Йорке 26 сентября 2019 го
Фото: president.gov.ua

Найближчими тижнями Україна підпише угоду про розширену співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час телефонної розмови з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

"Ми в постійному діалозі з Міжнародним валютним фондом. Впевнені, що в найближчі тижні знайдемо повне розуміння, і підпишемо меморандум щодо розширеної програми. Паралельно ми ведемо переговори зі Світовим банком та іншими партнерами з фінансування в ці складні часи. Нам потрібні гроші на підтримку малого і середнього бізнесу та на підтримку нашої економіки", - цитує главу української держави його пресслужба.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що МВФ може збільшити фінансування України за новою програмою до $8 млрд.

Глава держави назвав дві головні умови для отримання збільшеної допомоги від МВФ: прийняття закону про ринок землі і так званого "антиколомойського закону", який забороняє повертати банки попереднім власникам.

У ніч на 31 березня скасування мораторію на землю підтримали 259 народних депутатів при мінімально необхідних 226. Закон був прийнятий в цілому.

На позачерговому засіданні 30 березня Рада в першому читанні прийняла закон про неповернення банків колишнім власникам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram