ГоловнаПолітика

​Зеленський очікує, що Рада проголосує за зміни до держбюджету

"Переконаний, що народні депутати не заберуть у людей такої важливої підтримки".

​Зеленський очікує, що Рада проголосує за зміни до держбюджету
Владимир Зеленский
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розраховує, що найближчим часом Верховна Рада проголосує за законопроєкт про зміни до державного бюджету на 2020 рік, спрямовані на підтримку українців у період карантину.

Про це він заявив у своєму відеозверненні у фейсбуці.

"Дорогі українці! До Києва прибув черговий вантаж з Китаю - це кілька десятків тисяч респіраторів, стільки ж костюмів захисту, 300 тис. експрес-тестів, а також 40 тис. пар захисних окулярів. Крім цього, окремою доставкою в Україну вже прибули 100 тис. ПЛР-тестів. Наголошую, цей і всі попередні вантажі рівномірно розподіляються і відправляються в кожен регіон України", - сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що сьогодні відбулося засідання уряду, на якому було ухвалено кілька важливих рішень, зокрема - про щомісячну доплату 500 гривень людям старшим за 80 років, про одноразову виплату 1 тис. гривень пенсіонерам, а також доплати вразливим категоріям населення.

"Всі ці ініціативи вимагають ухвалення змін до державного бюджету України. Переконаний, що народні депутати найближчими днями проголосують за ці зміни і не заберуть у людей такої важливої підтримки", - наголосив Зеленський.

"Зберігайте спокій і холодну голову. Залишимося вдома! Пляжі ніхто не вкраде і пісок вагонами не вивезе. Парки нікуди не зникнуть. Прогулянки - почекають. Ми - українці. Ми вистоїмо. І обов'язково відзначимо нашу загальну перемогу на площах, в парках, на пікніках і пляжах. Але цієї перемоги треба дочекатися", - додав президент.

Нагадаємо, 30 березня у Раді не вистачило голосів за законопроєкт Кабміну про внесення змін до держбюджету на 2020 рік.

Перед голосуванням прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що зміни до бюджету зумовлені тим, що для боротьби з коронавірусом потрібні швидкі, неординарні і непопулярні рішення. Він також нагадав, що Україні необхідно цього року погасити 3,5 млрд доларів зовнішніх боргів в еквіваленті і 5,5 млрд доларів - внутрішніх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram