ГоловнаПолітика

Геращенко: у випадку дефолту ми згадаємо найстрашніші 90-ті

Політик сподівається, що прийнятий закон про землю вбереже країну від такого сценарію.

Геращенко: у випадку дефолту ми згадаємо найстрашніші 90-ті
Фото: Михаил Палинчак

Ухвалення закону про продаж землі може врятувати країну від дефолту. Таку думку висловила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в програмі «Свобода слова» на ICTV.

«Зараз країна стоїть на порозі дефолту. У дефолт її тягнуть олігархи, для них це дуже вигідно. Це повторення 90-х, коли за п’ять доларів вони зможуть скупити і українську землю. Від дефолту найбільше втратять найбідніші українці, тому що це буде гіперінфляція, буде страшна девальвація гривні, і ми згадаємо страшні 90-ті, коли за тисячу карбованців не можна було придбати пляшку молока. Я усвідомлюю, що українці цього не хочуть», – сказала Геращенко.

«Коли зростає безробіття, соціальні потрясіння, наша державницька політична сила робить все для того, щоби зупинити дефолт, не дати олігархам «зеленої влади», які втягли Україну в цю ганьбу за рік лише своєї влади, просто дотягти Україну до такого венесуельського варіанту. Я буду пишатися, що саме «Європейська Солідарність» зупинила продаж української землі. 10 млн гектарів української землі, яку хотіли просто вкрасти олігархи. Це непристойно, неприпустимо і ми цього не допустимо», – додала співголова фракції.

Вона наголосила, що в змінах до бюджету «Слуги народу» намагалися залишити зарплату всім прокурорам, репресивним силовим структурам і водночас зрізати іншим – освіті, науці.

«Це ми наполягли на тому, щоби Наглядові ради, які мають сьогодні зарплати 300-500 тисяч гривень, щоби вони були знижені до рівня 10 мінімальних зарплат. Так само, щоби були залишені на нинішньому рівні і навіть підвищені зарплати тільки двом категоріям, ключовим для України сьогодні – це наші військові і це наші медики», – зауважила парламентар.

Нагадаємо, прийняття закону про ринок землі було одним з ключових умов у переговорах із МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram