ГоловнаПолітика

Шмигаль: у людей немає можливості довго "просто сидіти вдома", економіку потрібно запускати

Уряд уже після великодніх свят вирішуватиме, що робити з карантином.

Шмигаль: у людей немає можливості довго "просто сидіти вдома", економіку потрібно запускати
Денис Шмыгаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль упевнений, що вже через кілька днів уряд зможе повідомити українцям, що робитиме далі з карантином, уведеним через поширення коронавірусної інфекції.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на каналі ICTV, передає Liga.net.

Шмигаль зазначив, що уряд розуміє, що в людей немає можливості довго "просто сидіти вдома", і тому карантин, імовірно, суттєво послаблять менш ніж через два-три місяці після його введення.

"Ми дуже добре розуміємо, що в багатьох людей, у більшості населення України немає фінансової подушки ... Люди повинні заробляти гроші, економіку потрібно запускати. Україна не така багата країна, яка може дозволити собі пів року не працювати, а просто сидіти вдома і дивитися телевізор", - сказав прем'єр.

Він запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку.

"Дійсно, через карантин ми багато малого і середнього бізнесу змушені були зупинити, але ми підтримаємо цих людей саме з цього фонду боротьби з коронавірусом; це передбачено", - сказав прем'єр-міністр.

За його словами, уряд вирішуватиме, який сценарій вводити далі: або "китайський" (короткочасні, але дуже жорсткі обмеження), або "більш м'який, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог" (масочний режим, певне соціальне дистанціювання, і т.д.), - після великодніх свят.

Нагадаємо, 25 березня Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні і продовження карантину на 30 днів. Раніше карантин в Україні було введено з 12 березня до 3 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram