ГоловнаПолітика

У справі Шеремета терміни розслідування продовжили до червня

Найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним.

У справі Шеремета терміни розслідування продовжили до червня
Фото: 5.ua

Офіс генерального прокурора на прохання слідчих поліції продовжив терміни досудового розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ще на два місяці - до 12 червня 2020 року.

Про це повідомив прокурор у справі Сергій Зузак, передає hromadske.

Слідчі Нацполіції просили продовжити терміни досудового слідства щодо підозрюваних Яни Дугарь, Юлії Кузьменко та Андрія Антоненка, наголошуючи на необхідності завершення ще близько 20 експертиз та проведення додаткових слідчих дій.

За словами прокурора, без їх завершення передавати справу до суду зарано. Сергій Зузак зазначив, що всі троє підозрюваних на цю мить відмовилися від проходження поліграфа, а деякі з них від психологічної та антропологічної експертиз.

Водночас адвокати підозрюваних Антоненка, Кузьменко і Дугарь подавали протест щодо цього клопотання, наголошуючи, що доказів, які б спростовували доводи захисту, немає і сам документ складений з порушеннями.

Також найближчими днями мають відбутися судові засідання щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним, термін якого закінчується на початку квітня.

У лютому слідчі Національної поліції просили Офіс генерального прокурора продовжити терміни досудового слідства до червня, проте тодішній генпрокурор Руслан Рябошапка продовжив їх до квітня, зазначивши, що наразі доказів у справі недостатньо і потрібно ще попрацювати.

Нагадаємо, організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає Андрія Антоненка (Ріффмастер). До свого задуму він нібито залучив мешканку Києва, волонтерку Юлію Кузьменко (Лисиця) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

За версією слідства, саме Антоненко керував діями членів групи, розподілив між ними ролі, купив боєприпаси, забезпечив транспорт і вибрав час вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram