ГоловнаПолітика

КВУ: майже 100 депутатів не дійшли на позачергове засідання Ради

Найвища явка - у "Європейської солідарності", найнижча - у групи "Довіра" та позафракційних нардепів.

КВУ: майже 100 депутатів не дійшли на позачергове засідання Ради
Фото: скрин трансляции

За даними реєстрації народних депутатів, на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня в залі були відсутні 92 народні депутати.

Про це повідомляє Комітет виборців України у фейсбуці.

Найвища явка - у "Європейської солідарності" - були відсутні два депутати з 27, або 8%. У ОПЗЖ були відсутні п'ятеро нардепів, або 10% від складу фракції.

У "Голосу" були відсутні 17% депутатів фракції, а у "Слуги народу" - 44 депутати, або 18% складу фракції.

Низькі показники у депутатської групи "Довіра", були відсутні 29% парламентаріїв. Також на засіданні не було 30% позафракційних депутатів.

Найнижча явка - у ВО "Батьківщина" - відсутні 42% депутатів, а також групи "За майбутнє" - були відсутні 17 депутатів з 22, або 75% складу групи.

"Наголошуємо, що під час реєстрації офіційно було зареєстровано 292 народних депутати. Однак, згодом їх кількість збільшилася. Тому для об'єктивності КВУ було взято результати голосувань за перші 10 рішень, а саме - кількість відсутніх по фракціях", - додали в КВУ.

Нагадаємо, сьогодні, 30 березня, Рада зібралася на позачергове засідання. На ньому депутати підтримали законопроєкт про кримінальну відповідальність за експорт медичних товарів. Також Рада звільнила міністрів охорони здоров'я і фінансів, але не змогла призначити їм заміни.

Востаннє депутати збиралися в залі засідань в пленарному режимі ще 6 березня. Після цього відбулося вже чотири позачергові засідання: два 17 березня і два 30 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram