ГоловнаПолітика

Порошенко: "Європейська Солідарність" безумовно підтримає банківський закон

"Жоден інвестор світу не надасть Україні кредитів, фінансової допомоги, якщо буде ризик, що ці гроші будуть виведені з України через механізми компенсації колишнім власникам збанкрутілих банків".

Порошенко: "Європейська Солідарність" безумовно підтримає банківський закон
Фото: eurosolidarity.org

Фракція "Європейська Солідарність" голосуватиме за так званий банківський закон, який є головною умовою продовження співпраці України з МВФ. Про це заявив лідер партії "Європейська Солідарність", експрезидент Петро Порошенко після погоджувальної ради.

"Ми безумовно прийняли рішення підтримувати банківський закон, який гарантує захист інтересів платників податків. Тому що ніхто, жоден інвестор світу, жодна міжнародна фінансова організація не надасть Україні кредитів, фінансової допомоги, якщо буде ризик, що ці гроші - гроші світових платників податків - будуть виведені з України через механізми компенсації колишнім власникам збанкрутілих банків усупереч рішенню міжнародних аудиторів, усупереч рішенням судів. Безумовно, що «Європейська Солідарність» буде стояти на захисті національних інтересів держави й українських громадян", - підкреслив Порошенко.

Він також нагадав, що саме завдяки оздоровленню банківської системи, яке відбулося після 2014 року, сьогодні фінансовий сектор країни має запас міцності.

"Я хочу підкреслити, що навіть ті страшні випробування, які сьогодні життя посилає фінансово-банківській системі країни, показують, що банківська система нині в здоровому вигляді. Всі кроки, які робили в 2014-2019 роках, очистили банківську систему від проблемних кредитів, що становили близько 80%, і ці гроші переважно були розкрадені власниками банків. Ми сьогодні демонструємо, що здатні протидіяти викликам, які є", - зазначив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram