ГоловнаПолітика

Аваков: через карантин на 30% знизилася злочинність

Міністр назвав головним злочином байдужість громадян до карантину.

Аваков: через карантин на 30% знизилася злочинність
Фото: Макс Левин

Міністерство внутрішніх справ заявило про різке зниження злочинності під час карантину.

"За всіма статтями - на 30% падіння злочинності", - розповів у суботу в ефірі каналу "Україна" міністр Арсен Аваков.

За його словами, головний злочин на сьогодні - це байдужість громадян до карантинних заходів.

"Народ веселиться та їсть шашлики в парку, ніби нічого не відбувається, і байдуже ставиться не до своєї безпеки, а до безпеки інших", - сказав міністр.

Він також прокоментував чутки про шахраїв, які нібито ходять по домівках під виглядом дезінфекторів. У поліції вважають, що ці чутки перебільшено.

"Ми намагаємося активно цьому перешкоджати, розсилати СМС і говорити: жодна служба в країні не робить того, що приходить до вас додому та щось дезінфікує. Якщо ви не викликали таку службу, до вас ніхто не прийде. Ми за цим слідкуємо, бачимо ці процеси, вважаємо, що вони незначні - більше хайп", - сказав він.

Нагадаємо, що 2019 року злочинність в Україні впала до мінімальних рівнів за час незалежності. Усього за рік було зареєстровано 418,2 тис. кримінальних правопорушень.

З 12 березня до 24 квітня в Україні діє карантин щодо коронавірусу. Обмежувальні заходи, які запровадив уряд, включають у себе закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань (серед іншого і спортивних, культурних, релігійних заходів); закриття авіасполучення; обмеження роботи громадського транспорту.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram