ГоловнаПолітика

Герасимов розповів про антикризовий план "ЄС"

Депутат закликав захищати лікарів і роздавати маски безкоштовно.

Герасимов розповів про антикризовий план "ЄС"
Фото: Youtube / Сегодня

Опозиційна партія "Європейська солідарність" визначила чотири ключові кроки щодо подолання кризи, пов'язаної з пандемією коронавірусу.

Про це заявив співголова фракції "Європейської солідарності"  Артур Герасимов у ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"У команди Петра Порошенка є конкретний план дій з чотирьох кроків. І передусім - це захист лікарів. Ключове сьогодні - це захист лікарів у прямому сенсі цього слова. У них мають бути окуляри, маски, захисні костюми. Сьогодні цього немає. Згодом ми можемо переходити до соціального та фінансового захисту лікарів", - цитує Герасимова пресслужба "Європейської солідарності".

«Наступне – це захист, навіть порятунок людей. І не тільки медичний. Зараз треба купувати ШВЛ, купувати пульсктсметри. А маски й антисептики сьогодні мають роздаватися безкоштовно, як роблять у деяких інших країнах під час вірусу. А ми тільки чуємо про 10 мільйонів масок від прем’єр-міністра», – наголосив політик.

«Наступне невідкладне питання сьогодні – це економічний захист людей. Дослідження показують, що в людей лише на місяць є гроші. І тут ми маємо все зробити, аби запобігти безробіттю й підтримати тих, хто втратить роботу. Крім того, держрезерв має терміново закупити продовольство, оскільки треба буде підтримувати незахищені верстви населення продуктами харчування», – зауважив народний депутат.

«Не менш важливе питання – це захист економіки. І тут співпраця з МВФ украй надважлива, адже тільки там сьогодні, на жаль, ми можемо отримати дешеві гроші. Навіть не дешеві, а єдино можливі. І тут владі треба прийняти рішення: вони підтримують одного відомого олігарха з банком – чи вони підтримують країну», – наголосив Артур Герасимов.

«Ми маємо підтримати місцеве самоврядування, оскільки вони теж сьогодні на передовій», – сказав Герасимов. Він наголосив, що політичні рішення для порятунку країни від коронавірусу та його наслідків мають ухвалюватися протягом 24 годин, а не тижнями.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram