ГоловнаПолітика

Рада розгляне законопроєкти про ринок землі і банки

У "Слузі народу" запевняють, що знайдуть голоси на обидва законопроєкти в цілому

Рада розгляне законопроєкти про ринок землі і банки
Фото: LB.ua

На позачерговому засіданні Верховна Рада розгляне законопроєкти про ринок землі і банки ("антиколомойський законопроєкт").

Про це повідомляють нардепи від фракції "Слуга народу".

Нардеп Микита Потураєв розповів LB.ua, що в понеділок Рада планує проголосувати за законопроєкти про банки і землю в цілому. За його словами, на нараді фракції було досягнуто компромісу з питання ринку землі.

“Усі йдемо і голосуємо. Банки - в тому вигляді, в якому є урядовий законопроєкт, узгоджений з МВФ. Щодо землі був запропонований компроміс. З 1 липня 2021 можна продавати і купувати тільки землі пайовиків, а не державні до 100 гектарів в одні руки. Їх зможуть купувати тільки фізичні особи. Через два роки заходять юридичні особи з концентрацією до 10 тисяч гектарів", - зазначив нардеп.

Заступниця глави фракції СН Євгенія Кравчук повідомила, що продаж землі іноземцям відкладається до референдуму.

За словами Потураєва, також буде розглянуто соціальний пакет законопроєктів (економічна підтримка громадян), секвестр бюджету і медзаконопроєкти, зокрема планується дозволити лікарям за згодою пацієнтів лікувати їх від коронавірусу ліками, яких немає в протоколах, а також посилити відповідальність спекулянтів в сфері продажів медичних засобів.

Де буде проходити засідання, нардепи поки не визначилися, повідомила Кравчук.

"Як ми будемо працювати? Так, щоб це було максимально безпечно. Є два варіанти - в залі, але швидко, або на вулиці, але трохи довше. Чому так? На вулиці немає електронної системи голосування, голосувати потрібно руками і залучати лічильну комісію. Фракція загалом схиляється до варіанту роботи в сесійній залі - з додатковими засобами захисту (окуляри, маски і рукавички)", - додала Євгенія Кравчук.

Попередньо, позачергове засідання Верховної Ради планується на понеділок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram