ГоловнаПолітика

Зеленський запропонував нардепам працювати дистанційно

Закон про онлайн-голосування парламенту буде діяти тільки в умовах коронавірусу.

Зеленський запропонував нардепам працювати дистанційно

Президент Володимир Зеленський підтримав розгляд законопроєкту про онлайн-голосування Верховної Ради.

Про це глава держави розповів журналістам після засідання фракції "Слуги народу", де обговорювалися законопроєкти, які планують винести на позачергове засідання.

"Це буде не останнє позачергове засідання. Я звернувся до депутатів. Хочу, щоб вони ще розглянули можливість працювати дистанційно. Зараз вони пропрацюють такий законопроект", - сказав президент.

Володимир Зеленський підкреслив, що закон про онлайн-голосування парламенту буде діяти тільки в умовах коронавірусу.

"Я думаю, коли ця хвороба пройде, цей законопроєкт не буде потрібен", - резюмував глава держави.

У той же час спікер парламенту Дмитро Разумков зазначив, що рішення про розгляд законопроєкту поки не прийнято. За його словами, поки планується дозволити працювати онлайн тільки комітетам.

"Якщо ми говоримо про закон, який дозволяє проводити засідання в онлайн режимі, то рішення поки немає, будемо проговорювати з колегами", - сказав Разумков.

Віцеспікер Ради Руслан Стефанчук стверджує, що законопроект про засідання Верховної Ради в режимі відеоконференції в разі його прийняття буде використаний тільки тоді, коли депутати не зможуть зібратися в парламенті.

Законопроєкт №3250 про тимчасове проведення пленарних засідань в режимі відеоконференції на період карантину через коронавірус внесли 23 березня у ВР. Автори проєкту пропонують ввести на 60 днів можливість проводити онлайн-засідання для прийняття законопроєктів, що мають особливу важливість. Ці законопроєкти можуть бути пов'язані з епідемією коронавірусної хвороби, а також із забезпеченням національної безпеки і оборони, економічного добробуту та прав людини.

Під час таких засідань в залі Верховної Ради зможуть бути присутніми тільки спікер і його заступники, доповідачі законопроєкту, представник профільного комітету, члени лічильної комісії, по одному представнику від кожної фракції (групи) і співробітники апарату. Інші депутати будуть підключатися до засідання в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram