ГоловнаПолітика

Максим Степанов може очолити Міністерство охорони здоров'я

На цьому тижні у нього вже відбулася тематична розмова з президентом.

Максим Степанов може очолити Міністерство охорони здоров'я
Фото: facebook/Максим Степанов

Кандидатура колишнього керівника Одеської ОДА Максима Степанова розглядається на посаду голови МОЗ.

За інформацією низки джерел LB.ua в середовищі представників влади, на цьому тижні у нього вже відбулася тематична розмова з президентом Володимиром Зеленським, яку ініціювала Банкова.

За словами джерел, Степанов є "прихильником дуже жорстких заходів і рішучих дій щодо дотримання карантину".

"Так, зустріч з президентом мала місце, але остаточного рішення поки немає", - додають також співрозмовники.

"Потрібно вирішити питання з Ємцем. Звільняти його зі скандалом ніхто не готовий. Бажано, щоб він сам написав заяву, зіславшись на якусь адекватну причину. Стан здоров'я, наприклад. І він сам постійно говорить, що готовий йти, інформація з'являється в ЗМІ, але за фактом Ємець цього не робить - вранці у нього один настрій, ввечері інший. Під час Януковича, до речі, він менше пів року міністром пропрацював", - зазначають джерела.

Водночас о сьомій годині починається засідання фракції СН напередодні позачергового засідання Ради, однак Степанов на нього не запрошений, хоча "знайомство" з фракцією напередодні потенційного голосування було б логічним. І якщо таке голосування не відбудеться на найближчому засіданні, його можна вважати відкладеним на невизначений час.

Як повідомлялося раніше, кандидатура Степанова вважалася найбільш імовірною на посаду голови МОЗ ще влітку, під час формування уряду Гончарука, проте в останню хвилину вибір зупинили на Зоряні Скалецькій.

Нагадаємо, що в березні Степанов знайшов і купив апарат штучної вентиляції легенів для інфекційної лікарні Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram