ГоловнаПолітика

Законопроєкт про онлайн-засідання розроблено на випадок, якщо Рада не зможе зібратися - Стефанчук

Стефанчук запевняє, що засідання не проводитимуть онлайн, якщо депутати зможуть зібратися в парламенті

Законопроєкт про онлайн-засідання розроблено на випадок, якщо Рада не зможе зібратися - Стефанчук
Фото: Lb.ua

Законопроєкт про засідання Верховної Ради в режимі відеоконференції в разі його прийняття буде використано тільки тоді, коли депутати не зможуть зібратися в парламенті.

Про це розповів віцеспікер Ради і автор законопроєкту Руслан Стефанчук, йдеться в матеріалі LB.ua.

"Ситуація, з якою ми зіткнулися зараз, неординарна. Адже реально може статися так, що при деяких обставинах діяльність парламенту може бути паралізована і ухвалювати важливі для держави рішення в складний час буде просто нікому. Це не припустимо", - зазначив Стефанчук. 

Віцеспікер підкреслив, що законопроєкт буде тимчасовим, оскільки його дія розрахована на 60 днів, а в режимі відеоконференції можна буде розглянути тільки документи, пов'язані з протидією Covid-19.

"Саме тому і був запропонований якийсь запобіжник, який може бути використаний тільки і виключно в період, коли є загроза через епідемію чи не зібрати Раду, а ухвалювати рішення треба. Звичайно, якщо такої необхідності не буде і Рада зможе виконувати свої функції в нормальному режимі, то і використовувати цей механізм ніхто не збирається", - сказав Руслан Стефанчук.

Законопроєкт №3250 про тимчасове проведення пленарних засідань в режимі відеоконференції на період карантину через коронавірус внесли 23 березня. Автори проєкту пропонують ввести на 60 днів можливість проводити онлайн-засідання для прийняття законопроєктів, мають особливу важливість. Ці законопроєкти можуть бути пов'язані з епідемією коронавірусної хвороби, а також із забезпеченням національної безпеки і оборони, економічного добробуту та прав людини.

Під час таких засідань в залі Верховної Ради зможуть бути присутніми тільки спікер і його заступники, доповідачі законопроєкту, представник профільного комітету, члени лічильної комісії, по одному представнику від кожної фракції (групи) і співробітники апарату. Інші депутати будуть підключатися до засідання в режимі відеоконференції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram